Pide – Turks Brood

29 Jul

Turks Brood

Dit brood is ’n blijvertje.
Echt mals en lekker en supermakkelijk te maken!

Ingrediënten
450 gram bloem
240 ml lauw water
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
1 theeleper suiker
7 gram gedroogde gist
Egg-wash : 1 eierdooier losgeklopt met twee eetlepels water
Maanzaad en sesamzaad

Bereidingswijze
In je mengmachine de bloem doen en hierbij de gist, de suiker, de olijfolie en het lauwe water doen.
Het deeg mengen en als het ’n homogene massa is het zout toevoegen.
Daarna het deeg nog ’n tiental minuten laten kneden.
Opbollen en laten rijzen in ’n ingevette kom.
Het deeg eens draaien zodat elke kant ’n fijn laagje vet heeft.
Afdekken en ’n uurtje laten rijzen.
De oven voorverwarmen op 230 graden.
Daarna het deeg doorslaan en verdelen in vier gelijke stukken (180 gram was dit bij mij).
Uitrollen in cirkels en op de bakplaat leggen die je bekleed hebt met bakpapier.
Het deeg induwen en de egg-wash erover verdelen. Bestrooien met de zaadjes.
Nog ’n half uurtje laten rijzen en daarna 10 minuten afbakken in de oven.

Smakelijk!

Advertenties

Eén reactie to “Pide – Turks Brood”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sfeerimpressie: tapas / mezze - My Food Blog - december 29, 2013

    […] ik, maar hier vind je een recept om het zelf te […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: