Scampi Diabolique

30 Jul

 

Scampi Diabolique

Dit hebben we gisteren gegeten.
Lekker en snel klaar.
Pittig door de kruiden, maar hierin kan je zelf schipperen hoeveel je wel en niet wilt.
Alleszinds zullen we dit gerechtje nog wel eens maken.

Ingrediënten
24 scampi (zuivergemaakt en ontpeld)
2 sjalotten, fijngesnipperd
2 teentjes look, uitgeperst
1 eetlepel currypoeder
1/2 eetlepel paprikapoeder
Cayennepeper naar smaak
1 dl tomaten ketchup
1 dl witte wijn
Potje room van 2 dl (15% vetgehalte)
2 tomaten
Bieslook en koriander naar smaak (verse kruiden – gesnipperd)
Olijfolie
Bouillonblokje
Peper en zout
Klontje boter

Bereidingswijze
De sjalotten aanstoven in wat olijfolie tot ze zacht zijn.
Daarna de look toevoegen en even laten meebakken.
Zowel het currypoeder als het paprikapoeder toevoegen en ’n minuutje laten bakken.
Beetje cayennepeper toevoegen.
Daarna de tomatenketchup erbij voegen en goed mengen met het sjalotmengsel. (Opletten dat de ketchup niet verbrandt).
De witte wijn erbij doen en de saus laten inkoken tot de alcohol verdampt is.
De room toevoegen en de saus wat laten inkoken tot de gewenste dikte.
De tomaten ontvellen en ontpitten en in klein blokjes snijden.
Op het laatste toevoegen samen met de verse kruiden.
Afkruiden met peper en zout.
In ’n aparte braadpan de scampi bakken in wat boter en olijfolie.
De scampi enkel kruiden met wat peper en zout.
De scampi serveren met ’n flinke schep saus.
Wij hebben hierbij pasta gegeten, maar je zou evenzeer ’n salade erbij kunnen eten en wat brood.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: