Balletjes in Zoet Zure Saus

5 Aug

Balletjes zoetzure saus

Dit receptje heb ik gehaald bij In My Red Kitchen. ’n Leuke site waarop veel lekkere gerechten staan.
Dit was eigenlijk redelijk vlug klaar en heel lekker, Matthias heeft het meeste ervan opgegeten. Je kan het ook als borrelhapje geven of er gewoon rijst bij geven.
Ik heb het recept hier en daar wat aangepast.

Ingrediënten
500 gram gemengd gehakt
40 gram gedroogde uitjes
Beetje kurkuma
Beetje paprika
Beetje lookpoeder
Beetje rietsuiker
Verse peterselie gesnipperd
Peper en zout naar smaak
1 ei
5 eetlepels Panko
2 uien, grof gesneden
75 ml azijn
200 ml tomatenketchup
150 gram bruine suiker
1 theelepel sambal

Bereidingswijze
Meng het gehakt met de gedroogde uitjes, panko, ei, kurkuma, paprika, lookpoeder, rietsuiker, peper, zout en de helft van de peterselie.
Maak hiervan kleine balletjes.
Wat boter in ’n pan smelten en hierin de balletjes aanbakken.
Als ze mooi gaar en bruin zijn uit de vetstop nemen.
In dezelfde pan en hetzelfde vet de ui aanstoven tot hij zacht is.
Daarna de azijn, tomatenketchup en bruine suiker toevoegen en de saus laten inkoken.
Op het laatste de sambal toevoegen en bijkruiden met zout en peper naar smaak.
Afwerken met wat verse peterselie.

Smakelijk

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: