Kruidige Worstenbroodjes

13 Aug

Kruidige Worstenbroodjes

Gisteren nog eens gebakken en deze lekkere broodjes gemaakt!

Ingrediënten
Deeg
21 gram verse gist
300 gram lauw water
500 gram tarwebloem
10 gram zout
45 gram zachte ongezouten boter
2 eetlepels Kruidenboterkruiden
Vulling
500 gram gemengd gehakt
1 sjalotje, fijngesnipperd
2 eetlepels bieslook, fijngesnipperd
2 eetlepels peterselie, fijngesnipperd
1 teentje look, fijngesnipperd
Peper, zout, paprikapoeder

Bereidingswijze
Vulling
Het gehakt in wat olijfolie aanbakken tot het niet meer roze ziet.
Het sjalotje en de look toevoegen en ’n paar minuten laten meebakken.
Daarna kruiden met peper, zout en paprikapoeder en de verse kruiden eronder mengen.
Dit gehaktmengsel laten afkoelen.
Brood
In een keukenrobot alle ingrediënten voor het deeg doen behalve het zout.
‘n Paar minuten laten kneden tot het deeg zich gevormd heeft.
Dan het zout toevoegen en nog ‘n achttal minuten laten kneden.
Het deeg overbrengen in ‘n kom die ingespoten is met pancoating.
‘n Uurtje laten rijzen.
Daarna het deeg verdelen in porties van 40 gram.
Uitrollen en in het midden ’n eetlepel van het gehaktmengsel doen.
Het deeglapje dichtmaken zodat je ’n mooi afgesloten bolletje hebt.
Dit herhalen met de rest van het deeg.
Ik had 21 broodjes.
De broodjes verdelen over ’n bakplaat en afgedekt nog ’n uurtje laten rijzen.
Afbakken in ’n voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 12 minuten.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: