Pretzel Broodjes

20 Aug

Pretzel

Wat ’n lekker broodje!
En helemaal niet moeilijk te maken.
Ik had dit broodje al verschillende keren zien passeren op diverse kook programma’s.
Dus op zoek gegaan naar ’n receptje en eraan begonnen. Wat speciaal hieraan is dat je het broodje moet koken in water alvorens het de oven in gaat!
Ik heb het recept op food.com gehaald en heb het origineel recept aangehouden.

Ingrediënten
1 cup warm water
3 eetlepels bruine suiker
1 theelepel zout
1/4 cup olijfolie
3 cups bloem
1 eetlepel droge gist
6 cups water
3 eetlepels natriumbicarbonaat
3 eiwit
Zeezout

Bereidingswijze
De suiker mengen met het zout en de gist.
Hierbij de olijfolie doen alsook het water en dit al goed mengen.
De bloem erbij doen en kneden tot je ’n stevig deeg hebt (niet plakkerig).
In twaalf bolletjes verdelen en mooi opbollen.
’n Half uurtje laten rijzen op in ingevette bakplaat.
Ondertussen het water aan de kook brengen samen met het natriumbicarbonaat.
Hierin de gerezen balletjes ’n minuutje laten koken, keren en de andere kant ook nog ’n minuutje laten koken.
Uit laten lekken en op de bakplaat leggen.
Dit kan je best per twee à drie balletjes doen.
Als alle balletjes klaar zijn bestrijk je ze met het eiwit en bestrooi je ze met het zeezout.
Kruisvormig insnijden.
Daarna 12 tot 15 minuten afbakken in ’n oven van 190° tot ze ’n mooie donkerbruine kleur hebben (Pretzel kleur).

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: