Focaccia met Uien en Kaas

21 Aug

Foccacia

Dit heerlijke brood heb ik gisteren gemaakt.
Mals en pittig tegelijk. Zo moet brood gewoon zijn.
Ik heb verschillende recepten bijeengevoegd maar ik heb weerom gewerkt met cups – dit blijft ’n gemakkelijke manier van afwegen volgens mij.

Ingrediënten
3 cups bloem
2 theelepels droge gist
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 1/4 cup warm water
1 rode en 1 gele ajuin, in halve maantjes gesneden
3 eetlepels platte peterselie, fijngesnipperd
Peper en zout
Olijfolie
100 gram geraspte Mozarella

Bereidingswijze
In de kom van de keukenrobot het water mengen met de gist, zout en suiker.
Dit ’n tiental minuten laten staan tot de gist begint te “schuimen”.
Daarna de bloem toevoegen en dit tien minuten goed laten kneden tot ’n stevig deegje.
’n Kom invetten en het deeg hierin afgedekt ’n uurtje laten rijzen.
Ondertussen kan je de uien enkele minuten aanbakken in wat olijfolie en afkruiden met peper en zout.
Van het vuur af de peterselie erdoor mengen.
Na ’n uurtje kneed je het deeg nog eens door en rolt het uit tot ’n vierhoek.
Overbrengen in ’n ovenschotel die je met bakpapier bekleed hebt.
Goed aandrukken en wat olijfolie erover verdelen.
De uien erover verdelen alsook de gerapste kaas.
20 minuten afbakken in ’n voorverwarmde oven van 190 graden.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: