Focaccia met Rozemarijn en Zeezout

8 Jan

IMG_0345[1]Dit broodje heb ik gisteren nog gemaakt.
Ook weer ’n blijvertje en helemaal niet moeilijk te maken!
Voor de hoeveelheden hieronder heb ik twee broden gebakken zoals hierboven afgebeeld.
Ik heb de broden gebakken in twee aluminium bakjes (die je kan herbruiken) van ongeveerd 30 cm op 15 cm.
Ingrediënten
500 ml lauw water
2 koffielepels droge gist
2 koffielepels zout
500 gram witte broodbloem
Olijfolie
3 eetlepels gehakte rozemarijn
3 eetlepels zee-zout
2 eetlepels look-olie
Bereidingswijze
In de mengkom het water mengen met de gist en dit ’n tiental minuten laten staan.
Je ziet dan al dat de gist begint te werken.
Dit deeg meng je het beste met de vlindermenger en niet met de deeghaak.
Voeg de bloem en de twee koffielepels zout toe en laat dit allemaal draaien tot je ’n elastisch deeg hebt wat van de randen loskomt.
In ’n glazen kom doe je drie eetlepels gewone olijfolie en je draait de deegbal hierin om zodat hij bedekt is met ’n goede laag olijfolie.
’n Uurtje laten rijzen tot het verdubbeld is in volume.
Verdelen in twee stukken en in de aluminium vormen doen die ingevet zijn met wat olijfolie.
Platdrukken zodat de vorm mooi bedekt is.
Weer ’n uurtje laten rijzen.
’n Laatste keer het deeg platdrukken en met je vingers het deeg indrukken zodat je kratertjes krijgt.
Hierover het zeezout, de rozemarijn alsook de look-olie verdelen.
Nog ’n half uurtje laten rijzen en dan ’n 25-tal minuten afbakken in ’n oven van 190 graden.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: