Russische Salade – Healthy Style

9 Jan

IMG_0346[1]Dit heeft Filip mee voor deze middag.
Aangevuld met wat verse grijze garnaaltjes.
Er bestaan heel veel recepten voor deze Russische Salade, ik heb het hier en daar aangepast om er toch ’n gezonde versie van te maken die binnen Filip zijn dieet past.
Dit is voor twee keer te eten.
Ingrediënten
12 niet te grote aardappelen, gaargekookt en in kleine blokjes gesneden
100 gram diepvriesdoperwtjes, beetgaar gekookt
150 gram wortelen, in stukjes gesneden en beetgaar gekookt
2 hardgekookte eieren, in fijne stukjes gesneden
2 sjalotten fijngesnipperd
2 eetlepels light mayonaise
2 eetlepels magere melk
Peper, zout en chili vlokjes naar smaak
Bereidingswijze
’n Beetje water laten koken en dit over de gesnipperde ui gieten en dit vijf minuten zo laten staan.
Daarna afgieten.
Alle ingrediënten van de salade behalve de melk en de mayo onder elkaar mengen en goed kruiden met peper, zout en chili vlokjes.
Voor de dressing de mayo en de melk goed mengen samen met kruiding naar smaak.
Dressing onder het aardappel mengsel mengen en klaar.
Normaal zitten hier ook nog augurken onder, kan perfect binnen het Healthy Eten, maar Filip is hier gene favoriet van, dus die hebben we er maar uit gelaten.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: