Ajam Pangang – Homemade

10 Jan

IMG_0348[1]De kinderen thuis hebben graag Ajam Pangang van de Chinees, en ik dacht, waarom niet eens zelf proberen.
En ik kan jullie verzekeren, het is ’n meevallertje! Gemakkelijk te maken en superlekker, juist alsof het écht van bij de Chinees komt.
En het zijn nog niets eens rare ingrediënten die erin moeten, dus ik zou zeggen, aan de slag!
Ingrediënten
500 gram kipfilet in dunne schijven gesneden
Peper, zout en gemberpoeder
2 uien, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels Ketjap Asin (de zoute variant – dus zeker geen Ketjap Manis gebruiken!)
1 eetlepel stroop
2 theelepels sambal
1 groot blikje tomatenpuree
2 blikjes water
Bereidingswijze
De kip goed kruiden met peper en zout en gemberpoeder en mooi bruin bakken in wat boter.
Lichtjes laten afkoelen en daarna in reepjes snijden.
Ondertussen dat de kip afkoelt kan je de saus maken.
In het aanbaksel van de kip doe je de ui en knoflook en laat deze glazig bakken.
Na ’n vijftal minuten alle andere ingrediënten toevoegen, alsook de in reepjes gesneden kip.
’n Twintigtal minuten zachtjes laten koken.
Rijst erbij en eten maar!

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: