Koekjes met Pistachenootjes en gedroogde Cranberry’s

10 Jan

IMG_0350[1]Gisteren nog eens gebakken en het zijn deze koekjes geworden.
Echt gemakkelijk te maken. Je moet ineens genoeg van het deeg maken, je kan dit gewoon invriezen en als je het nodig hebt, lichtjes laten ontdooien en de koekjes dan afbakken.
Ingrediënten
550 gram zelfrijzende bloem
Beetje zout
350 gram goede boter, in kleine stukjes gesneden
250 gram suiker
70 gram gedroogde cranberry’s, in stukjes gesneden
60 gram pistachenootjes, in stukjes gehakt
Beetje koud water
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 190 graden.
In de mengkom van de keukenmachine de bloem doen alsook het zout.
De boter erbij doen en met de hand mengen tot je ’n mengsel hebt dat op broodkruimels lijkt.
De suiker toevoegen en met de vlinderklopper het deeg mooi mengen.
Wat koud water bijvoegen totdat je ’n mooi gevormd deeg krijgt.
Daarna de cranberry’s toevoegen alsook de nootjes.
In drie gelijke delen verdelen, rollen van maken en invriezen tot gebruik.
1 Deel heb ik ongeveer ’n half uurtje in de vriezer gestoken, de rest steekt er nog in.
Van dit deeg snij je dan rondjes die je op ’n bakplaat met bakpapier legt.
’n 12-tal minuten laten bakken tot ze goudbruin zijn. Eventueel bijsnijden met ’n ronde vorm.
Als je het bevroren deeg gebruikt in de toekomst laat je dit wat ontdooien voor je het in rondjes snijdt en afbakt.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: