Vitello Tonato

16 Jun

Vitello TonatoOp het werk hadden we dit gekregen bij ’n degustatie en natuurlijk wou ik dit proberen na te maken.
Goed gelukt! En helemaal niet moeilijk.
Ingrediënten
400 gram kalfsfilet
500 ml kalfsfond
250 gram tonijn uit blik
100 ml mayonaise
5 stuks ansjovis
2 teentjes look
100 ml room
Peper, zout en cayennepeper
Rucola en kappertjes
Olijfolie
Bereidingswijze
Doe de fond in ’n vuurvaste schotel en verwarm op het vuur tot ongeveer 80°. Dit is wanneer de fond begint te roken.
Voeg dan de kalfsfilet toe aan de fond.
Verwarm de oven op 70° en zet de pot in de oven en gaar het vlees gedurende 20 à 30 minuten.
Mix de tonijn, ansjovis, room, knoflook en mayonaise tot ’n mooie gladde saus. Kruid af met peper, zout en cayennepeper.
Laat het vlees afkoelen en daarna in dunnen plakjes snijden.
Mooi verdelen over ’n bord en hierop ruim van de tonijnmayonaise aanbrengen.
De rucola vermengen met wat olijfolie en over de schotel verdelen samen met wat kappertjes.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: