Bouyou Broodjes – Zachte Broodjes – Recept van Koezina Sisi

16 Feb

Zoete broodjesIk zit bij ’n groepje “Koken en Bakken” op facebook en Koezina Sisi zet me daar toch lekkere receptjes op.
Ze krijgt dan ook alle eer van dit recept. Ik heb het letterlijk gevolgd, buiten dat ik limoenrasp heb gebruikt in plaats van de schil van ’n citroën.
Zeker voor herhaling vatbaar. Het is ’n lichtzoet broodje met ’n lichte smaak van limoen.

Ingrediënten
700 gram bloem
100 ml zonnebloemolie
300 ml melk
50 gr gesmolten boter
theelepel bakpoeder
1 eetlepel gedroogde gist
snufje zout
2 eieren
125 gr suiker
1 zakje vanille suiker
Rasp van 1 limoen
Sesam zaadjes
Eigeel met wat melk om te broodjes te bestrijken.

Bereidingswijze
In ’n mengkom van ’n keukenmachine de lauwe melk, gist, suiker, de twee eieren, de gesmolten boter, olie, vanillesuiker, bloem, limoenrasp en het bakpoder doen, samen met ’n snufje zout.
Dit alles goed kneden tot je ’n mooi soepel deeg hebt. Let wel, het is ’n nat en plakkerig deegje.
’n Uurtje laten rijzen tot het in volume verdubbeld is.
Je handen vettig maken met ’n beetje olie en bolletjes maken van ongeveer 60 gram en verdelen over de bakplaat.
Genoeg ruimte tussen de broodjes laten want ze rijzen nog goed.
Nog ’n uurtje laten rijzen en daarna afwerken met het eigeel wat je gemengd hebt met wat melk.
De sesamzaadjes erover verdelen en tien tot twaalf minuten afbakken in ’n oven van 170 graden.
Het zijn superzachte heerlijke broodjes, zeker het proberen klaar!

Smakelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: