Tabouleh en Keftedes

17 Feb

tabouleh

Keftedes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren had ik dit gemaakt en man man dit was echt lekker. Ik dacht genoeg over te hebben voor vandaag ook nog wat couscous maar alles was op, ik had enkel nog wat gehaktballetjes over.

Tabouleh
Ingrediënten
200 gram couscous
5 bosuitjes, fijngesnipperd
1 rood pepertje, fijngesnipperd
1 bosje peterselie, fijngesnipperd
1 eetlepel munt, fijngesnipperd
2 puntpaprika’s, fijngesnipperd
sap van 1 limoen
12 eetlepels olijfolie
zout en versgemalen peper

Bereidingswijze
De couscous bereiden zoals vermeld op de verpakking. Ik gebruik wel altijd kipbouillon ipv gewoon water voor ’n betere smaak.
Als de bouillon volledig is opgenomen maak je de couscous los met ’n vork. Daarna meng je alle andere ingrediënten eronder en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Keftedes
Ingrediënten
800 gram gemengd gehakt
100 gram Panko of paneermeel
100 gram verkruimelde fetakaas
1 rode ui, fijngesnipperd
2 eetlepels munt, fijngesnipperd
1 bosje peterselie, fijngesnipperd
1 ei
2 teentjes look, fijngesnipperd
Peper en zout

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten goed onder elkaar en vorm balletjes ter grootte van ’n pingpong bal.
’n Goede klont boter, samen met wat olijfolie laten smelten en hierin de balletjes aanbakken tot ze volledig gaar en goudbruin zijn.
Warm serveren.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: